Nakon uspješnog prvog izdanja, održanog ove godine u veljači u Umagu, Print Magazin priprema drugo po redu događanje posvećeno predstavljanju digitalnih tiskarskih tehnologija koje pružaju gotovo neograničene mogućnosti korištenja, namijenjenih korištenju kod malih aplikacija

 

DA! – DIGITALNE APLIKACIJE (SUVENIRI, T-SHIRT, PROMOTIVNI PROIZVODI…)

16. I 17. 3. 2018., VRDNIK, SRBIJA

 

Cijeli događaj će biti organiziran u suradnji s FESPA-om, a obuhvatit će:  

– prikaz, primjenu, mogućnosti i korištenje malih digitalnih aplikacija

– T-shirt HUB (prikaza različitih tehnika tiska)

Namijenjena je tiskarama, turističkoj industriji, Ho-Re-Ca sektoru, suvenirnicama, fotografima, brend menadžerima, grafičkim stručnjacima, distributerima strojeva i opreme… s područja Adria/Balkan regije.

PROGRAM PREDAVANJA

U suradnji s visokoškolskim institucijama, marketinškim stručnjacima, dizajnerima te tvrtkama sudionicama događanja pripremamo Vam edukativni kutak u sklopu kojeg će vrsni poznavatelji grafičke struke govoriti o novim tehnologijama, trendovima, kretanjima na tržištu, kreativnom pristupu prodaji, važnosti dizajna i brendiranja, ulaganjima u nove tehnologije….

Na Vama je samo da na najbolji mogući način oplemenite naučeno!

Petak, 16. 3. 

10:30 – 11:00 Trendovi i kretanja u grafičkoj industriji, Nemanja Kašiković, Fakultet tehničkih nauka, Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn, Novi Sad

11:00 – 11:20 Zašto, kako sajmovati?, Aleksandar Jovanović, Oracal Polikarbonati, Beograd

11:20 – 11:50 Kreativna rješenja i percepcija potrošača, tbc

11:50 – 12:20 Dizajn malih promotivnih proizvoda, Gojko Vladić, Fakultet tehničkih nauka, Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn, Novi Sad

12:20 – 13:00 Rješenja za komercijalni tisak, Begona Giralt, HP Indigo, Španjolska

 

Subota, 17. 3. 

10:30 – 10:50 Pronađite svoju biznis ideju, Nenad Đolović, Oracal Polikarbonati, Beograd

10:50 – 11:20 U čemu je tajna dobrog brendinga?, Nebojša Babić, Orange Studio, Beograd

11:20 – 11:50 Kako prodavati više? Znamo li što naši kupci ne znaju? Što nakon prodaje?, Branko Đaković, Tomatotomato Communications, Beograd

11:50 – 12:10 Sedam razloga zašto investirati u Direct to Garment štampu, Dejan Stevanov, Symbol Group, Subotica

Oracal Polikarbonati na drugom izdanju eventa DA! – Digitalne Aplikacije predstavit će svoju najnoviju ponudu iz područja digitalne štamparske tehnologije, a posebno za tu priliku, između ostalog, predstavit će:

– najnoviju lasersku gravericu JQ 1390, premijerno za ovaj deo Evrope, s radnom površinom od 1300x900mm i snagom lasera od 100W
– Gateway UV flatbed printer GJ5028 s pet Ricoh GH2220 glava
– Hotmark Revolution, novi i kako ime govori revolucionarni flex proizvod kompanije Chemica iz Francuske; aplicirati ga se može na različite vrste podloga: pamuk, najlon, poliester, a da pritom ostane tanak i rastezljiv
– novu Nanodiy tehnologiju štampe koja koristi posebne tekstilne boje za koje nisu potrebni skupi štampači i koja se uz pomoć stabilizatora za boje veoma lako aplicira, čak i na crnim majicama
– Jinka termo presu, koja će vas prijatno iznenaditi šta sve može i to za male novce!

Također, svi posetioci na licu mesta moć će da prisustvuju kompletnom procesu stvaranja proizvoda, od samog početka do njegovog kraja. Pored njihove već dobro poznate ponude auto folija svetskog lidera kompanije Orafol, čiji su zvanični zastupnici, za sve majstore car wrappinga, kao i za one koji će to tek postati, pripremili su i bogatu ponudu visoko-kvalitetnih alata za auto grafiku nemačkog proizvođača Yellotools, kao i profesionalne Leister fenove, renomiranog švajcarskog proizvođača.
Tvrtka Symbol na području Srbije posluje od 1992. godine, a bavi se veleprodajom grafičkog materijala, strojeva i opreme za digitalni, sito i flekso tisak. Sjedište tvrtke se nalazi u Subotici, a poslovna jedinica u Beogradu. Sredinom 2006. godine u Zagrebu su osnovali tvrtku Graphic Center, krajem 2012. godine tvrtku Sericol Hungary u Budimpešti, a 2014. godine tvrtku Grasol u Ljubljani. Zastupaju mnoge svjetske brendove iz grafičke industrije, a neki od njih su: Fuji film, M&R, Kornit, Polyprint, Berkeley Machinery, Virus, Sefar,Fimor, Ino, Poli-Tape, Tullis Russell.
Tvrtka Symbol će posjetiteljima DA! predstaviti mogućnosti digitalnog t-shirt tiska, odnosno tiska na tekstil iz role vezanog uz dizajn interijera, razne kućne dekoracije… Također ćete vidjeti tisak na suvenire, razne promotivne materijale, tapete, tisak na laminirana stakla te na razne druge fleksibilne i pločaste materijale.
Na ovogodišnjem eventu DA! – Digitalne Aplikacije sudjelovat će i tvrtka Epson sa svojim predstavnicima, tvrtkama Sitotehnika d.o.o., Everest d.o.o. i Josipović d.o.o.. Na njihovom izložbenom prostoru posjetitelji će se imati priliku upoznati s tehnologijama i rješenjima iz Epsonovog portfolia proizvoda za profesionalni tisak i tisak velikih formata. Epson će u Vrdniku predstaviti specijalne strojeve iz proizvodnih grupa: Signage, Sublimacija, Photo, Color Label.
Iz signage segmenta predstavit će model SCS40610 koji je idealan za ispis na različitim materijalima, od najjednostavnijih signage aplikacija do vrhunskih displeja i dekora na raznim podlogama. Model F6200 namijenjen je sublimacijskom tisku, a model DTG F2000 se koristi za direktni tisak na odjevne predmete. Za tisak fotografija i umjetničkih slika tvrtka Epson vam može ponuditi Photo pisač SureLab D700i ili proof štampač P6000, za tisak većih fotografi ja. Za tisak naljepnica predstavit će vam dva modela iz serije Color Label: C3500 i C7500.
Tvrtka Sitotehnika iz Beograda već je skoro 30 godina na tržištu Srbije. Posjetiteljima u Vrdniku predstavit će novo UV rješenje za tisak iz role na 1.6m širine, Mimaki UCJV150-160, zatim UV flatbed pisač UJF-3042MK2 za tisak promotivnih artikala i suvenira, kao i kombinaciju rezanja na laseru i tiska na suvenirima. Pored toga, bit će prezentirane tehnologije za direktni tisak na majice i fiksiranja otiska termo prešom. Također će biti predstavljene sublimacijske tehnike tiska za potrebe industrije tekstila i suvenira. Kada se sve zaokruži, tvrtka Sitotehnika će prisustvovati na DA! eventu sa sveukupnim asortimanom: reklamna grafika, industrijski proizvodi, tekstil.
Spomen organizacije Wrap Star natjecanja u našoj regiji je bilo dovoljno da zainteresira dva lidera, svakog u svom segmentu. Fortuna Digital Grupa i Avery Dennison odmah su podržali ideju regionalnog natjecanja i aktivno se uključili u organizaciju. Za regionalna natjecanja Adria/Balkan Wrap Star, Fortuna Digital i Avery Dennison će sponzorirati potrebne količine folije za naše natjecatelje. Na natjecanju će se koristiti Avery Supreme Wrapping Film, cast folija premium kvalitete, debljine 80 mikrona s 12 godišnjim jamstvom. Avery Supreme Wrapping Film je vodeća folija u svom segmentu, na tržištu wrap folija. Proizvodi se u širokoj paleti boja, od osnovne printabilne pa do specijalnih folija poput imitacije karbona. Avery Supreme Wrapping Film će nakon tiska biti laminiran s Avery cast laminacijom.
Tvrtka Professional Printing Solutions, zastupnik HP Indigo strojeva za Srbiju, na DA!-Digitalnim Aplikacijama predstavit će rješenja i mogućnost multifunkcionalnih HP Indigo digitalnih štamparskih strojeva. HP Indigo digitalni štamparski strojevi imaju mogućnost štampe širokog spektra grafičkih proizvoda koristeći superiornu produktivnost, ofset kvalitetu i multifunkcionalnost.Ppozivaju Vas da se uvjerite u jedinstvene mogućnosti B2 HP Indigo 12000 modela koji pruža praktčno neograničen opseg boja.
Tvrtka Everest d.o.o. već 13 godina uspješno posluje u grafičkoj industriji. Specijalizirani su za prodaju strojeva za reklamnu industriju, kao i prateće opreme. Ponosni su vlasnici brenda STARJET i distributeri solventnih, ECO solventnih, sublimacijskih i UV pisača velikog formata s Epson, Seiko, Spectra, Konica Minolta i Ricoh platformama. Na eventu u Vrdniku tvrtka Everest će posjetiteljima predstaviti STARJET 9060E UV LED fl atbed pisač s dvije dx5 glave te laser StarLite 6040 od 60w i Epson SC40610.

Tvrtka Print Pro d.o.o. osnovana je 2012. godine u Beogradu. Vodeći je RICOH Production Partner za Srbiju. Ricoh asortiman proizvodnih strojeva velikih kapaciteta nudi rješenja za komercijalni i in-house tisak. Bilo da tražite pisač za tisak dokumenata u velikoj nakladi ili uređaj za promo tisak ili neku grafiku velikog formata, njihova serija produkcijskih uređaja nudi visoku kvalitetu i pouzdanost koja će ispuniti sve vaše zahtjeve. Na eventu DA! – Digitalne Aplikacije tvrtka Print Pro predstavit će t-shirt pisač Ricoh Ri6000 DTG, Pretreatment uređaj Shulze te termoprešu Ino.

NS Grafo Prom d.o.o. ove godine obiležava 20 godina uspješnog poslovanja na teritoriju Srbije. Od samog početka pa do danas nudi široki asortiman grafičkog materijala, a u zadnjih šest godina su se posvetili materijalima i pomoćnim alatima za wrap automobila. Dobro poznate brendove koje njihova tvrtka zastupa i njihove novosti, predstavit će na DA!- Digitalnim Aplikacijama, u sklopu kojeg će se održati i AB Wrap Star – natjecanje u obljepljivanju vozila. Posjetiteljima će predstaviti proizvode Orafola, ISEE2, SOTT-a i Bruxafola, a u Vrdniku će imati i jednu premijeru novog brenda, koja će biti otkrivena prvog dana sajma.
Kompanija Multiprint na DA! – Digitalnim Aplikacijama predstavit će nekoliko modela termo preša. Najprodavaniji model, Alphathor Promiac spada u rang profesionalnih termo preša. Predviđen je za korištenje u digitalnim tiskarama, t-shirt shopovima ili sitotiskarskim radionicama. Ekscentričan prijenos sile pritiska omogućuje jaki pritisak prešanja uz potrebnu vrlo malu snagu pritiska operatera. Uz veliki izbor termo preša, u Vrdniku vas očekuje i široka ponuda konturnih rezača folija.