Zahvaljujući konstantom razvoju tehnologija  kojeg iniciraju proizvođači tehnologija i repromaterijala, dekorativni tisak predstavlja golemi tržišni segment s nizom aplikacija koje maksimalno iskorištavaju mogućnosti i digitalnog ispisa. Tim povodom Print Magazin, u sklopu  sajma Gast,

U SPLITU OD 28. 2. DO 3. 3. 2018. ORGANIZIRA SAJAM

DECORA PRINT (INTERIJERI – EKSTERIJERI)

 

S obzirom da se veliki potencijal tiska nalazi upravo u arhitekturi i turizmu zbog mogućnosti ispisa na različite materijale (keramiku, tekstil, tapete, zidne obloge  staklo, laminati, drvo…), uz ponuđače usluga tiska te distributere strojeva, opreme i repormaterijala, očekujemo prije svega sudjelovanje velikog broja turističkih djelatnika, dizajnera, arhitekta,  brend menadžera i predstavnika HoReCa sektora  s područja Adria/Balkan regije.

Izložba:

– na oko 1000 m2 pružatelji usluga tiska te proizvođači strojeva, opreme i materijala imat će mogućnost izložiti svoju ponudu.

PROGRAM PREDAVANJA

U suradnji s visokoškolskim institucijama, marketinškim stručnjacima, dizajnerima te tvrtkama sudionicama događanja pripremamo Vam edukativni kutak u sklopu kojeg će vrsni poznavatelji grafičke struke govoriti o novim tehnologijama, trendovima, kretanjima na tržištu, kreativnom pristupu prodaji, važnosti dizajna i brendiranja, ulaganjima u nove tehnologije….

Na Vama je samo da na najbolji mogući način oplemenite naučeno!

Petak, 16. 3. 

10:30 – 11:00 Trendovi i kretanja u grafičkoj industriji, Nemanja Kašiković, Fakultet tehničkih nauka, Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn, Novi Sad

11:00 – 11:20 Zašto, kako sajmovati?, Aleksandar Jovanović, Oracal Polikarbonati, Beograd

11:20 – 11:50 Kreativna rješenja i percepcija potrošača, tbc

11:50 – 12:20 Dizajn malih promotivnih proizvoda, Gojko Vladić, Fakultet tehničkih nauka, Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn, Novi Sad

12:20 – 13:00 Rješenja za komercijalni tisak, Begona Giralt, HP Indigo, Španjolska

 

Subota, 17. 3. 

10:30 – 10:50 Pronađite svoju biznis ideju, Nenad Đolović, Oracal Polikarbonati, Beograd

10:50 – 11:20 U čemu je tajna dobrog brendinga?, Nebojša Babić, Orange Studio, Beograd

11:20 – 11:50 Kako prodavati više? Znamo li što naši kupci ne znaju? Što nakon prodaje?, Branko Đaković, Tomatotomato Communications, Beograd

11:50 – 12:10 Sedam razloga zašto investirati u Direct to Garment štampu, Dejan Stevanov, Symbol Group, Subotica

Tvrtka Pako d.o.o. djeluje na području Slovenije i Hrvatske u segmentu prodaje tehnologija za digitalni tisak širokog formata, ali i širok raspon tehnologija koje se koriste u proizvodnji manjih aplikacija (suveniri, tisak na t-shirt, tisak promotivnih proizvoda). U Split dolaze s Rolandovim pisačima LEF serije namijenjenim za tisak na krute materijale poput plastičnih podloga, stakla, keramika, gipsa, drva, metala – za proizvodnju suvenira i promotivnih proizvoda. Druga tehnologija koju će predstaviti je najnoviji pisač u njihovoj ponudi, Brother GTX – t-shirt pisač najnovije tehnologije. Na štandu tvrtke PAKO posjetitelje očekuje i Nanodiy tehnologija tiska na tekstil sa svojim najnovijim proizvodima, MTFom i Vintage tehnikom za tisak na tamne podloge. Nanodiy karakterizira jednostavnost korištenja tehnologije, široki raspon aplikacija i iznimno niska cijena same tehnologije.
Tvrtka Klio d.o.o. bavi se zastupanjem inozemnih tvrtki na području Republike Hrvatske, veleprodajom njihovih proizvoda i pružanjem usluga.
U Splitu će posjetiteljima predstaviti stroj Epilog Laser, model Fusion M2 32 s dvostrukim laserskim izvorom; CO2 i Fiber, opremljen s kamerama za pozicioniranje pri rezanju. Također će predstaviti UV flatbed pisač, proizvođača Direct Color Systems, model 1024MVP F4, koji je opremljen bojama za tisak na sve materijale (DTS/DTG). Zastupnici su i materijala za graviranje i UV tisak proizvođača Rowmark iz SAD-a.
Tvrtka Klio d.o.o. iz Zagreba je nezaobilazan partner domaćim tvrtkama i distributerima proizvoda te repromaterijala koja sa svojim širokim asortimanom može podići Vaše poslovanje na novu razinu.

Tvrtka Graphic Center bavi se veleprodajom grafičkog materijala, strojeva i opreme za digitalni, sito i flekso tisak.
Zastupaju mnoge svjetske brendove iz grafičke industrije, a neki od njih su: Fujifilm, M&R, Kornit, Polyprint, Berkeley Machinery, Virus, Sefar, Fimor, Ino, Poli-Tape, Tullis Russell.
Nakon prošlogodišnjeg sudjelovanja na DA!- Digitalnim Aplikacijama u Umagu, ove godine pridružiti će se i na sajmu Decora Print.
Posjetiteljima Decora Printa predstavit će mogućnosti digitalnog t-shirt tiska, odnosno tiska na tekstil iz role vezanog uz dizajn interijera, razne kućne dekoracije… Također ćete u njihovom aranžmanu moći vidjeti tisak na suvenire, razne promotivne materijale, tapete, tisak na laminirana stakla te na razne druge fleksibilne i pločaste materijale.

Eurocop d.o.o. je poduzeće koja se bavi veleprodajom uredske opreme i papira. Osim veleprodaje ima i servisni odjel koji se bavi instaliranjem, održavanjem i popravkom uredske opreme. Svojim korisnicima nude rješenja koja uredsko poslovanje čine bržim, efikasnijim i jeftinijim.
U svojem 25-godišnjem radu poduzeće je predanim radom svojih djelatnika, kvalitetnim izborom dobavljača, kontinuiranim školovanjem i usavršavanjem osoblja steklo zavidan broj kupaca u RH i regiji (Slovenija, BIH, Srbija, Crna Gora, Makedonija) u svim segmentima tržišta (mala, srednja i velika poduzeća, ustanove i dr).
Na sajmu Decora Print predstavit će sljedeće strojeve: Ricoh L4160 latex, Ricoh Ri6000 DTG, Pretreatment uređaj Shulze, Ricoh Pro C5200s produkcijski uređaj te Graphtec CE6000-40 vinyl cutter.
Linea – studio za dizajn i tisak iz Ivanić-Grada na tržištu posluje već 30 godina. Kroz godine ulaganja u tehnološki razvoj te nabavljanjem novih i modernijih strojeva u grafičkoj industriji, danas su u mogućnosti brzo i kvalitetno odraditi sve poslove.
Tvrtka Linea iz svojeg asortimana izdvaja tekstilne proizvode, sigurnosne i prometne znakove, papirnate proizvode, sustave za prezentaciju, reklamne proizvode, wrap folije i mnoge druge proizvode.
Na sajmu Decora Print posjetiteljima će predstaviti nove displej sustave, opremu za označavanje u hotelima, zidne obloge, tapete te folije za uređenje izloga.
Europapier se kao vodeći trgovac materijalima za tisak ističe pružanjem posebno osmišljenih rješenja za sve potrebe svojih klijenata vezanih uz papir, folije i ambalažu. Europapier njeguje dugogodišnju predanost inovacijama i uvijek su u potrazi za novim načinima poboljšanja svojeg poslovnog modela kao i iskustava korisnika. Izlaganje na sajmu Decora Print je sljedeći korak u predstavljanju inovativnosti i novih materijala za digitalni tisak velikog formata.
Predstavit će dekorativnu liniju materijala kao što su: dekorativne tapete – proizvođač DECAL Portugal, Orafol – folije za zidove, Easy Deco tekstilne naljepnice za zid, proizvođača GM Media, Flex i Flock materijali za termalni transfer Polytape, pjeskarena folija (Polytape i Orafol) te dizajnerski papiri iz standardne ponude.

Tvrtka Epson u Splitu će predstaviti specijalne strojeve iz proizvodnih grupa: Signage, Sublimacija, Photo, Color Label.
Iz signage segmenta predstavit će model SCS40610, idealan za ispis na različitim materijalima, od najjednostavnijih signage aplikacija do vrhunskih displeja i dekora na raznim podlogama. Model F6200 namijenjen je sublimacijskom tisku, a model DTG F2000 se koristi za direktni tisak na odjevne predmete. Za tisak fotografija i umjetničkih slika tvrtka Epson vam može ponuditi Photo pisač SureLab D700i ili proof pisač P6000, za tisak većih fotografija. Za tisak naljepnica predstavit će vam dva modela iz serije Color Label: C3500 i C7500.
Na Decora Printu tvrtku Epson predstavljat će zastupnici iz Zagreba, tvrtke Dit d.o.o., Zinam d.o.o. i Subligo d.o.o.
Falk&Ross Group Europe vodeći je paneuropski distributer promotivnog tekstila koji nudi širok spektar proizvoda vrhunskih međunarodnih brendova kao što su: B&C, Fruit of the Loom, Gildan i mnogi drugi. Osim toga, njihov izbor jedinstvenih stilova iz vlastitih ekskluzivnih brendova – SG, nakedshirt, FDM i Jassz kompletira kolekciju kako bi pružili najbolji izbor.
Novo u 2018. su SG Footprints, platnene cipele za tiska koje distribuira samo Falk & Ross te moderna, nova triblendska paleta nakedshirta i SGTee, majicu dizajniranu za digitalni tisak.
S više od 36 godina iskustva njihovi prodajni uredi širom Europe pomažu kombinirati međunarodnu snagu s razumijevanjem i blizinom na lokalnom tržištu i osigurati najbolju razinu usluge kupcima.
Falk & Ross – pravi izbor za vaš posao u 2018!
Tvrtka Grafika Plus iz Tržiča (Slovenija) već je 20- ak godina prisutna na slovenskom tržištu i 10 godina na hrvatskom, a posluju i na drugim europskim tržištima.
Predstavit će digitalne transfer papire za različite pisače kao i flex folije proizvođača Siser i Politape. U ponudi će imati papire za sublimacijske pisače, solventne pisače, cmyk laserske pisače i ono što koristi sve više tiskara, papire za bijeli toner, za OKI white pisače (na sajmu ćete moći dobiti sve odgovore o tome kako pokrenuti posao s pisačem s bijelim tonerom, ali i o ostalim papirima).
Posjetitelje će upoznati i sa svojom ponudom iz segmenta promotivnih proizvoda i tekstila, a prvi put će predstaviti novi laser Dark No Cut s glitter efektom.
Fortuna Digital kao grupa posluje na tržištu srednje i istočne Europe već dugi niz godina. Danas zauzimaju vodeću poziciju na tržištu distribucije medija za digitalni tisak, reklamnu industriju te prodaju i servisiranje tiskarskih i doradnih strojeva vodećih svjetskih proizvođača.
Na sajmu Decora Print posjetiteljima će predstaviti HP Latex pisač s kojim ulazite u svijet digitalnog tiska u potpuno novom segmentu. Wallpapiri, canvas platna, naljepnice za namještaj i mnoštvo drugih ideja, samo su neki od razloga zašto posjetiti njihov štand, na poziciji DEK 14.
Profesionalni, individualni pristup svakom klijentu te stručni tim ljudi je ono što Fortunu Digital čini drugačijom od drugih, a ono na što su posebno ponosni je servisna organizacija koja klijentima jamči brzo otklanjanje problema u radu i stručno savjetovanje na lokalnim jezicima.
Tvrtka Igepa Plana predstavit će tri izuzetno zanimljiva uređaja iz Mimakijeve ponude, široko primjenjivih na području dekorativnog i promotivnog tiska.
Plošni pisač Mimaki UJF-3042 MkII EX pruža mogućnost izravnog ispisa na objekte do visine od 15 cm, uz korištenje fleksibilne LED UV tinte, uključujući bijelu i lak te s mogućnošću izravnog ispisa primera za bolje prianjanje tinte na zahtjevne površine. Demonstrirat će izravan ispis na staklene bočice, keramiku, kamen, drvo, kao i na savitljive medije (karton, plastika, magnetni film…) koji će potom biti dorađeni na plošnom rezaču Mimaki CFL-605RT.
Kao poslasticu, tvrtka Igepa Plana najavljuje hrvatsku premijeru najnovijeg Mimakijevog print&cut modela UCJV300-160. Riječ je o LED UV roll-to-roll pisaču širine 160 cm s ugrađenim rezačem, a čije će mogućnosti prikazati na širokom rasponu materijala, od tapeta i tekstila preko koloriranih i metaliziranih folija do prozirnih medija za izradu day/night aplikacija.

Tvrtka Zona Tri posluje na hrvatskom tržištu u tekstilnoj branši već više od 20 godina.
Na sajmu Decora Print posjetiteljima će se predstaviti sa širokim rasponom tekstilnih reklamnih proizvoda proizvođača Gildan, Sol’s, Anvil, Kariban i Regatta.
Uz široki asortiman radne odjeće, tvrtka Zona Tri će predstaviti i primjenu aplikacija na proizvode iz svoje ponude pomoću tehnologija sitotiska, termotiska, sublimacijskog tiska i štika. Za sva pitanja će vam na raspolaganju biti tim tvrtke Zona Tri ,a posjetitelji će tijekom trajanja sajma imati mogućnost ostvarivanja posebnih sajamskih popusta.
Skripta d.o.o. je vodeća tvrtka na području Slavonije i Baranje u djelatnosti najma, prodaje, servisiranja i održavanja fotokopirnih uređaja i ostale uredske opreme te fotokopiranja. Njihova djelatnost obuhvaća prodaju kompletnog Canon, Develop i Kyocera programa, servis uredske opreme, usluge optimizacije ispisnih rješenja, najam fotokopirnih aparata, uvoz i prodaju rabljenih fotokopirnih aparata, izradu letaka, pozivnica, cjenika, vizitki, banera, tisak na majice, cerade, oslikavanje vozila, izloga i još puno toga.

Na sajmu Decora Print predstavit će sa segmentom koji se odnosi na uređenje interijera i to metodom sublimacije, a ti spada dekorativni tisak (jastučnice, zavjese, stolnjaci, razni podmetači, tekstil za tapeciranje namještaja…), tisak na tapete, canvas platna te promotivni materijali kao što su beach flag, zastave, cjenici…

Tvornica knjiga i kalendara Og grafika d.o.o. iz Jastrebarskog ove godine slavi 70. godišnjicu postojanja. U širokom spektru proizvodnog asortimana nudi tisak knjiga s mekim i tvrdim uvezom, brošura, kataloga, letaka, plakata. Og grafika posebno ističe paletu „promo proizvoda“ s više od 50 vrsta kalendara, rokovnika, planera, stolnih mapa, čestitaka, koje za grafičke studije, tiskare, marketing agencije nude kao input za dotisak.
Na sajmu Decora Print posjetiteljima će se, uz ostali proizvodni asortiman, predstaviti s personaliziranim promotivnim proizvodima od papira tzv. custom made proizvodima.
Tvrtka Tuplex d.o.o. osnovana je 1990. godine u Poljskoj. Tada započinje njihova ekspanzija i širenje po Europi, a 2015. godine otvorena je tvrtka Tuplex d.o.o., u Svetoj Nedelji pokraj Zagreba.
Na sajmu Decora Print predstavit će se posjetiteljima sa širokim asortimanom pločastih materijala za reklamnu i dekorativnu industriju. Predstavit će veliki izbor najčešće korištenih pjenastih ploča pripremljenih za direktni digitalni tisak, raznih boja i debljina. Za proizvođače reklama, označavanje unutar turističkih kompleksa, proizvodnju akrilnog namještaja, predstavit će Plexiglas ploče. Vezano uz reklamnu industriju iz svojeg asortimana mogu izdvojiti i aluminijske kompozitne ploče – Tubond te polikarbonatne ploče – Makrolon .
Tvrtka Tuplex d.o.o. od ove godine uvodi i novi asortiman proizvoda, fasadni program kompozitnih materijala Reynobond i Stacbond koji se koriste u građevinskoj industriji kao pokrovni sloj na zgradama za izradu fasada. Ovi pločasti materijali daju estetiku modernim hotelima, urbanim vilama, trgovačkim centrima i poslovnim zgradama 21. stoljeća.

Tvrtka Terra Media d.o.o. bavi se veleprodajom i distribucijom tekstila za promotivne svrhe u koje spadaju klasične T-shirt majice, polo majice, kape, jakne, prsluci, vjetrovke te cijeli niz proizvoda iz sportskog asortimana i asortimana korporativne odjeće pogodan za sve vrste aplikacija.
Na sajmu Decora Print tvrtka Terra Media će predstaviti novu kolekciju tekstila iz ugostiteljskog asortimana, konobarske košulje, pregače, kuharske bluze, kape… Poseban naglasak stavit će na ovogodišnju kolekciju svojeg već prisutnog brenda TERRATEX, vrlo traženog posljednjih godina na hrvatskom tržištu, koji se svojom dokazanom kvalitetom i dizajnom istaknuo među robnim markama u promo segmentu tekstila.
Tvrtka IBIS-ALPHA d.o.o. bavi se distribucijom termo preša marke Alphathor te konturnih rezača folija. Na sajmu Decora Print će predstaviti nekoliko modela termo preša. Najprodavaniji model, Alphathor Promiac spada u rang profesionalnih termo preša. Predviđen je za korištenje u digitalnim tiskarama, t-shirt shopovima ili sitotiskarskim radionicama. Ekscentričan prijenos sile pritiska omogućuje jaki pritisak prešanja uz potrebnu vrlo malu snagu pritiska operatera. Uz veliki izbor termo preša, u Splitu vas očekuje i široka ponuda konturnih rezača folija.

Tvrtka Kartular iz Splita na sajmu Decora Print će predstaviti dekorativni tisak tapeta i tekstila iz role te tisak na suvenire, promotivne materijale i slike. U svojem asortimanu nude i tisak etiketa, raznih ulaznica i naljepnica iz role kao i dekorativni tisak na keramičke pločice. Tvrtka se bavi i prodajom impulsnih varilica, ručnih rezača za razne pločaste materijale, električnih zidnih rezača pločastih materijala te optičkih mjerača reklama, objekata i prostora. Pozivaju Vas da ih posjetite na Decori i uvjerite se u široki izbor njihove ponude.

Tvrtka Screenz d.o.o. specijalizirana je za najam i postavljanje luksuznih mobilnih outdoor i indoor LED ekrana površine 8m2. Riječ je o ekranima koji nude visokokvalitetni digitalni prikaz reklama, kratkih animacija i promotivnih bannera. Željeni medijski sadržaj (sliku, tekst ili video) moguće je učitavati i namještati od bilo kuda putem CMS sustava u koji se logira preko njihove web stranice. Sve što vam je potrebno je internetska veza. Mobilni LED ekrani imaju veliki raspon dometa vidljivosti (od 2 do 150 m) te su odlični za privlačenje pažnje velikih grupa prolaznika, a luksuzni dojam koji ostavlja LED ekran oglas čini vizualno privlačnijim, a time i bolje pamtljivim. Mobilne LED ekrane moguće je postaviti bilo gdje, a svoju primjenu nalaze u različitim područjima, od trgovačkih centra, preko općina i javnih institucija pa sve do različitih evenata. Brzo se postavljaju te su otporni na vremenske uvjete.

VDP