Generacija_milenijalaca_i_tisak_Print_Magazin

Tisak je već jako dugo snažan medij koji potiče na djelovanje, od promicanja društvenih promjena do utjecaja na odluke o kupnji. Zbog toga kao iznenađenje dolaze rezultati istraživanja koje je za Canon U.S.A.  provela tvrtka Ipsos, a čiji rezultati pokazuju da bi se gotovo polovica Amerikanaca, njih 47 posto, osjećala tužno u svijetu bez tiska. Istraživanje je bilo usmjereno na otkrivanje percepcije potrošača i uporabu tiskanih materijala, kao i važnost tiska u svijesti poslovnih lidera sutrašnjice.
Iz istraživanja se zaključuje da unatoč tome što živimo u digitalnom svijetu, milenijalci i dalje računaju na tisak kao izvor informacija i inspiracije. Tiskani medij tako i dalje povoljno utječe na mnoge aspekte života milenijalaca u SAD-u.
Primjerice:

  • milenijalci i dalje šalju tiskane čestitke. Tako su za Valentinovo 2018. tiskane romantične čestitke (30%) pobijedile nad e-čestitkama (7%)
  • osim uz digitalne medije (56%), milenijalci se sve više ponovo okreću knjigama kao izvoru opuštanja (48%)
  • za planiranje 43% milenijalaca još uvijek koristi fizičke kalendare, dok njih 30% koristi digitalne planere.

Istraživanjem nisu obuhvaćeni samo milenijalci, nego i niz drugih demografskih i tržišnih aspekata, a generacijski rezultati jasno upućuju na snagu tiska, pri čemu se samo jedan od pet Amerikanaca u cijelosti oslanja isključivo na digitalne platforme.