Tvrtka Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) objavila je izvještaj na temelju istraživanja kojemu je bio cilj definirati i analizirati stupanj konvergencije koji se javlja između različitih segmenata grafičke industrije. Cilj je bio utvrditi koja su to područja koja su tiskare već uspješno otkrile i iskusile i koja nude najveće mogućnosti kada je riječ o širenju izvan svojih primarnih proizvoda i usluga.
Ono što je u ovom dijeli malo problematično je definicija komercijalnog tiska koja nikada nije bila jednoznačna, a pogotovo danas kada se komercijalni tisak sve više širi izvan tradicionalnih aplikacija u različite vrste tiskarskih proizvoda, poput širokih formata, banera, različitih grafika, POP / POS displeja; zatim etiketa i kartonske ambalaže, a tu su i DTG ispis tekstila te industrijski tisak i još mnogo toga.
Ključni pokretači ovog okretanja novim tržišnim segmentima uključuju bolje profitne  marža, manju konkurenciju i želju za što boljim povezivanjem s korisnicima kako ne bi stekli dojam „uljuljkanosti“ u nešto sigurno i poznato.
Na temelju rezultata istraživanja, čak 95% ispitanika komercijalnih tiskara vidi priliku da se još bolje približi postojećim i novim klijetima širenjem na cijeli niz novih aplikacija i usluga izvan svoje primarne ponude. Među njima, 35%  je onih koji su u proteklih 18 mjeseci proširili svoju ponudu, a 36% aktivno istražuje nova tržišta na koja namjeravaju ući. 24% ispitanika shvaća da postoje i nove mogućnosti, ali još nisu započeli istraživanje kako bi utvrdili na koji novi segmenti se proširiti.
Jedan od trendova otkriven ovim istraživanjem pokazuje da su tisak širokog formata i signage segmenti u koji su komercijalne tiskare najviše ušle, a ako nisu, ozbiljno razmatraju.