Konferencija DIGITALNI TISAK TEKSTILA

Adria/Balkan regija tradicionalno je vrlo snažno okrenuta proizvodnji tekstila, no posljednjih 20-ak godina došlo je do stagnacije. Digitalne tehnologije tiska danas daju novi zamah tekstilnoj industriji, koja zadnjih godina bilježi značajan rast, a digitalni tisak tekstila spada u jedan od najprofitabilnijih segmenata grafičke industrije.

Želeći ukazati na aktualne trendove u tisku tekstila te predstaviti dostupne tehnike tiska i tehnologije, Print Magazin organizira konferenciju na temu

DIGITALNI TISAK TEKSTILA
9. 10. 2018., Zagreb, hotel International

Cilj konferencije je predstaviti trendove i kretanja u digitalnom tisku tekstila, ali i mogućnosti, inovativna rješenja te dostupne tehnologije. Konferencija će, uz tvrtke proizvođače strojeva i opreme, okupiti i renomirane domaće i inozemne stručnjake, predstavnike industrije te pružatelje i korisnike tiskarskih usluga koji će pokazati rješenja za soft signage, interijere te modnu industriju.

Konferencija je sastavni dio eventa pod nazivom Textile Week Zagreb, koji se održava od 9. do 13. 10.,također u Zagrebu na više lokacija.
Naime, nakon konferencije u nastavku Textile Weeka od 10. do 13. 10. edukacija i promocija nastavit će se u prostorima tvrtki partnera, a uključuje prezentacije njihovih tehnologija i rješenja za tisak tekstila u sklopu Open Housea.

>>PRIJAVITE SE<<

        Preliminarni program i teme konferencije

  • Pregled stanja i kretanja u domaćoj tekstilnoj industriji, Hrvatska gospodarska komora
  • Digitalni tisak tekstila – mogućnosti & izazovi, Thomas Poetz, 3T Industry InkJet Consulting & ESMA, Njemačka
  • Digitalni tisak na prirodne materijale, Oliver Luedtke, Kornit Digital, Njemačka
  • Pozitivna domaća iskustva i praksa, Grafko Caspar, Varaždin; Borovo – tvornica obuće, Borovo
  • Površinske modifikacije tekstilnih materijala u sustavu digitalnog tekstilnog tiska – predobrada plazmom, izv. prof. dr. sc. Sanja Ercegović Ražić,Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb
  • Durst industrijski strojevi za tisak tekstila, Dean Tolp, Grafik.net d.o.o., Zagreb
  • Sve što Vam treba za digitalni tisak tekstila, Bert Benckhuysen, Mimaki Europe B.V., Nizozemska
  • Međudjelovanje strukturne forme tekstila i boje u digitalnom tisku, izv. prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar, Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb
  • Zundindustrijski rezači, Mario Dodig, Grafik.net d.o.o., Zagreb
  • Primjena digitalnog tiska tekstila u modnoj industriji, tbd….

Uz stručni program očekuje Vas i izložba digitalno otisnutog tekstila koja će biti organizirana u suradnji s prof. Koraljkom Kovač Dugandžić i Tekstilno-tehnološkim fakultetom. I ostale tvrtke sudionice također će predstaviti svoja rješenja digitalno otisnutog tekstila, svaki u svom segmentu djelovanja.

Zlatni sponzori


 

Brončani sponzor

 

Uz sudjelovanje

 

 

Uz potporu

 

 

 

Share This Post