Mimaki će svoja kreativna rješenja za tisak na plastiku predstaviti na ovogodišnjoj Fakumi, međunarodnom sajmu za preradu plastike koji se održava od 16. do 20. 10. u Friedrichshafenu u Njemačkoj, a naglasak će biti na integriranim workflow rješenjima za UV-LED tisak. To uključuje kompaktan, vrhunski UV-LED sustav izravnog ispisa UJF-7151plus; UJF-3042 MkII za UV-LED ispis malog formata visokih performansi; kompaktni stroj za rezanje CFL-605RT – idealno višenamjensko rješenje za proizvodnju uzoraka i malih naklada te inovativne karakteristike rješenja RasterLink 6.
Vrhunac demonstracija na licu mjesta bit će automatizirano workflow rješenje za UJF-7151plus, koje zajednički razvijaju Mimaki i njemačka tvrtka Robominds GmbH. Korištenjem robotske ruke, pisač automatski učitava zadatke i odrađuje ih. Time se smanjuje vrijeme pripreme stroja i dodatno se povećava razina učinkovitosti Mimakijevih sustava.
“Kao tvrtka koja svoje poslovanje temelji na trendovima i klijentima, Mimaki se bavi IoT rješenjem pomoću kojeg stvara model integriranih rješenja za budućnost u, između ostalog i industriji plastične proizvodnje“, objašnjava Uwe Niklas, generalni direktor marketinga i prodaje tvrtke Mimaki Deutschland GmbH.
Sa svojim IoT workflow sustavom Mimaki ima za cilj pomoći svojim klijentima u povezivanju njihovih pisača kako bi mogli raditi proizvodnju na zahtjev kao i personalizirane proizvode, integrirajući robote, transportne trake, tehnologije ispitivanja, senzora i druge uređaje s proizvodne linije. Prva dva rješenja koja proizlaze iz ovog novog razvoja su MDL naredbe i Mimaki Job Controller.
MDL naredbe se koriste za upravljanje Mimaki pisačima kroz proizvodne sustave i periferne uređaje korisnika. Oni preuzmu kontrolu nad pisačem pokretanjem proizvodnje i podešavanjem položaja i visine tablice podloge. Osim toga,daju informacije o preostalim razinama boje i izvješćuju o pogreškama ispisa.
Mimaki Job Controller je softversko rješenje koje komunicira s pisačem radi prijenosa točnih podataka o ispisu i uvjetima ispisa. Također može automatski započeti proizvodnju, stvarajući vezu duž proizvodne linije između pisača i robota.
“Na ovaj način je omogućena proizvodnja s manje ljudi te se potiče proizvodnja na zahtjev i masovna personalizacija”, zaključuje Niklas.