Ghent Workgroup (GWG) objavila je da je krajem svibnja postala bogatija za dva nova člana, radi se bugarskom proizvođaču softvera, tvrtki EngView Systems te Sveučilištu u Ljubljani. Privlačenjem novih članova iz različitih sektora GWG nastavlja raditi na globalnom pristupu i postavljanju standarda unutar grafičke industrije.

„ Članstvo u Ghent radnoj grupi važan je korak za Sveučilište u Ljubljani koje time dobiva priliku i mogućnost izravno razgovarati s velikim brojem različitih korisnika unutar industrije te s predstavnicima dobavljača. Članstvo u Ghent radnoj grupi i korištenje GWG specifikacija daju nama i našim studentima priliku da budemo u toku s napretkom na području grafičkih tehnologija što će znatno pomoći i u poboljšanju našeg obrazovnog pristupa. Istovremeno imat ćemo priliku vidjeti i praktičnu primjenu kroz stvarne primjere. Smatram da je od vitalnog značaja za sve profesore da budu svjesni noviteta i razvojnih procesa i da koriste takva znanja kako bi utjecali i ukazivali na važnost standardizacije u ovoj grani industrije“, rekla je prof. dr. Urška Vrabič Brodnjak.

„Zadovoljstvo nam je pozdraviti tvrtku EngView Systems i Sveučilište u Ljubljani kao nove članove GWG-a. Članstvo u GWG-a pruža im priliku da budu dio globalne zajednice s istim ciljevima – stvoriti i koristiti praktične alate koji pojednostavljuju i ubrzavaju rješavanje dnevnih zadataka, kako zaposlenima u proizvodnji tako i menadžmentu“, istaknuo je David Zwang, predsjednik Ghent radne grupe.