Wrap natjecanje za web

 

Obljepljivanje vozila – car wrapping, iako zauzima relativno maleni segment u financijskom smislu grafičke industrije, iznimno je dobro prihvaćen od korisnika i proizvođača  digitalnih tiskarskih tehnologija, stoga Print Magazin u 2018. godini organizira tri regionalna natjecanja u obljepljivanju vozila

 

ADRIA/BALKAN WRAP STAR 

PRVO NATJECANJE ODRŽANO JE 16. I 17. 3. 2018. U VRDNIKU, SRBIJA (U SKLOPU SAJMA DA!-DIGITALNE APLIKACIJE)

DRUGO NATJECANJE ODRŽANO JE 18. I 19. 4. 2018. U SARAJEVU U HOTELU RADON PLAZA (U SKLOPU 3. PDF SAJMA) 

TREĆE NATJECANJE ODRŽANO JE 12. I 13. 9. 2018. U ZAGREBU U MUZEJU AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI (U SHOPPING CENTRU WESTGATE)

Odlukom sudaca, gosp. Blaža Prebega, direktora tvrtke Linea dizajn te Manfreda Ratajczaka, jednog od suvlasnika licence za europsko natjecanje, finale su izborili Goran Morarević iz tvrtke Fokus Idea d.o.o.  i Silvio Prlić iz tvrtke SP auto-folije.
Najspretniji i najprecizniji bio je Goran Morarević koji se tako okitio titulom 3. pobjednik AB Wrap Star natjecanja.
Drugi je bio Silvio Prilić, a treći Boris Gorički iz tvrtke Belina d.o.o.
Za vrijedne nagrade i ovaj put su se pobrinule tvrtke partneri.
Pobjednik je osvojio novčanu nagradu od 500,00€, koju je osigurao organizator Print Magazin te putovanje, zajedno s pobjednicima prva dva natjecanja, na europsko Wrap Star natjecanje koje će se od 8. do 10. 1. 2019. održati u Düsseldorfu u sklopu sajma Viscom (troškove puta i smještaja na europsko natjecanje pokriva Print Magazin).
Drugoplasirani osvojio je Tool Bag Kit španjolskog proizvođača Plast Grommet, u vrijednosti 1000,00 kn kojeg je osigurala tvrtka Trgo fortuna, dok je trećeplasirani osvojio poklon paket tvrtke Reply d.o.o., komplet profesionalnih Olfa skalpela i nožića za doradu folija na vozilima. Vrijednost ovog paketa je 500,00kn.
Sve natjecatelje vrijednim poklon paketima nagradila je i tvrtka Avery Dennison, koja je putem tvrtke Fortuna Digital, ovlaštenog distributera,  treći put za redom sponzorirala foliju, a tvrtka Epson na svojim pisačima, također treći put, otisnula grafike.
Da ni posjetitelji ne ostanu kratkih rukava, pobrinuo se njemački proizvođač profesionalnih fenova Steinel koji je dva posjetitelja nagradio s profesionalnim fenom Steinel.


Sponzor tiska:Sponzor folija

Fortuna Digital i Avery Dennison kao sponzori su pratili naša Wrap natjecanja već održana u Srbiji i Bosni i Hercegovini ranije ove godine, pa će tako kao izlagači i sponzori biti prisutni i na nadolazećem ABWS natjecanju u Zagrebu.
Iz svoje široke ponude posjetiteljima će predstaviti najnovije trendove iz širokog Avery asortimana vrhunske premium kvalitete.
Moći ćete isprobati Avery Supreme Wrapping film te se odlučiti za najnovije nijanse i verzije iz Supreme klase kao što su Conform Chrome nijanse, Gloss Magnetic, Radioactive, Indigo Blue i mnoge druge.
Također, moći ćete saznati sve o funkcionalnosti Avery Protection filma i laminacije za zaštitu karoserije vozila od kamenčića, asfalta i drugih sitnih oštećenja.
Kao novitet iz Averya, tvrtka Fortuna Digital će prezentirati i MPI 1405 easy apply (bubble free), najtrajniju cast printabilnu 3D full wrap foliju. Od cjelokupne palete printabilnih cast folija za vozila, ova se folija ističe trajnošću do čak 12 godina, easy apply i bubble free karakteristikama te mogućnošću repozicioniranja. Kako bi vaš print bio najviše kvalitete, a nanošenje aplikacija što jednostavnije i preciznije, u Fortuni Digital vam preporučuju ispis na HP Latex pisačima, uz korištenje HP Latex boja s izuzetnom fleksibilnošću koje se rastežu usporedno s folijom bez pucanja boje.
Tvrtka Epson, kao partner Print Magazina na dosadašnjim Wrap natjecanjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, također nas podržava i na eventu u Zagrebu. Na njihovom izložbenom prostoru posjetitelji će se moći upoznati s rješenjima i tehnologijama iz Epsonovog portfelja proizvoda za profesionalni tisak i tisak velikih formata. Distributeri Epsona za hrvatsko tržište prezentirat će vam najnovije mogućnosti Epsonovih pisača i uvjeriti vas u izuzetno kvalitetan i postojan otisak ispisan Epsonovim pisačima.

I na ovom ABWS natjecanju, tvrtka Epson će biti sponzor tiska aplikacija za samo natjecanje, koje će biti otisnute na pisaču Epson SureColor SC-S serije.
Predstavnik brenda Epson na ovome događanju bit će tvrtka Dit d.o.o.

Radin-Grafika d.o.o. na regionalnom tržištu posluje dugi niz godina, a u svojoj ponudi ima širok asortiman grafičkih materijala.
Na ABWS natjecanju, divizija za digitalni tisak posjetiteljima će predstaviti Intercoat samoljepive folije, Agfa strojeve za digitalni tisak velikog formata, zamjenske solventne i eco solventne boje Agfa Arigi, reklamnu opremu, Mobi24 displaye ostali asortiman povezan s digitalnim tiskom.
Intercoat samoljepljive folije se proizvode u Njemačkoj, a Radin-Grafika na svojim skladištima diljem Hrvatske nudi širok raspon monomernih i polimernih print folija, folija u boji i laminacija stvorenih da savršeno oslikaju svaki vaš projekt.
Agfa strojevi za digitalni tisak UV LED tehnologijom briljiraju svojom hibridnom fleksibilnošću, a sada su s modelom H1650i (165 cm) postali dostupniji nego ikad.
Zagrebačka tvrtka Digital Partner d.o.o. bavi se veleprodajom strojeva i repromaterijala za digitalni tisak, od pisača, rezača, termo preša, pomoćnih strojeva, laminatora, gravirki te demo i rabljenih strojeva pa do raznih boja i folija.
Na ABWS natjecanju u Zagrebu posjetiteljima će predstaviti novu 3M 180 seriju:

IJ180mC-10 – folija kojom ćete ubrzati oslikavanje vozila jer se postavlja brže, a izgleda još bolje
3M IJ180mC-114 – prozirna print wrap foliju kojom se kombiniraju otisnute slike s praznim područjima kako bi dobili do sada neviđene dizajne koji suptilno postižu masivan efekt
3M IJ180mC-120 – prva Metallic print wrap foliju koja vozilima daje završni izgled koji plijeni pozornost.
Ove folije imaju ljepilo Comply™ s mikrotehnologijom koja omogućava izvrsno uklanjanje zraka za postizanje besprijekornih rezultata. Mogućnost pomicanja i početna ljepljivost optimizirana je za wrap. Izvrsno odvajanje od linera, rasteže se 130% bez Primera i neće se podizati, a veća rastezljivost omogućava i brže uklanjanje.
Također će biti predstavljena i 3M 1080 serija.
S više od 100 boja koje možete odabrati, serija 1080 nudi neusporedivu kombinaciju nijansi kako bi stvorili doista jedinstven i inovativan dizajn. Ova 3M wrap folija također ima značajke koje omogućavaju brzu i učinkovitu instalaciju, što rezultira izgledom koji će razveseliti vaše klijente na svakom koraku.
LLumar_Hrvatska Zaštitne folijeTvrtka Soltereo d.o.o. iz Zagreba zastupnik je brenda LLumar – svjetski poznate marke profesionalnih zaštitnih folija visokih performansi, koje proizvodi CPFilms Inc., najveći svjetski proizvođač prozorskih folija.
LLumar je dinamičan, rastući brend profesionalnih prozorskih folija koji ima distributere po cijelom svijetu. U ponudi imaju kompletnu liniju kvalitetnih proizvoda za građevinske i automobilske namjene, uz sveobuhvatnu tehničku obuku i marketinšku podršku.
Na ABWS eventu u Zagrebu, osim natjecanja u obljepljivanju vozila, predstavnici brenda LLumar organizirati će i natjecanje u zatamnjivanju auto stakala – LLumar Tinting Cup, koristeći foliju LLumar ATR Comfort serije te predstaviti zatamnjivanje bočnih i stražnjih stakala automobila. Natjecati se mogu isključivo LLumar ovlašteni partneri, a sve pod budnim okom stručnih sudaca, prema američkim pravilima.
Najbolji natjecatelji osvojit će LLumar poklon pakete. Predstavnici brenda LLumar pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na prezentacijama kako bi se na licu mjesta uvjerili u stručnost i precizne ruke LLumar ovlaštenih partnera.
Iz Čakovca nam dolazi tvrtka Foliatec Hrvatska koja posluje od 2012. godine, a zastupnik je njemačkog brenda Foliatec koji ima 35 godina iskustva u prodaji ovih folija. Tvrtka će u Zagrebu predstaviti Foliatec Plastic – foliju za plastične dijelove automobila, Foliatec window foliju za stakla, auto program, serije blacknight i blacksteel.
Nadalje, iz Foliatec asortimana izdvajaju Foliatec spray film – tekuću foliju u spreju od 150ml i 400ml, od koje postoje setovi za felge, za krom, prednje maske, odnosno koriste se za mjesta na koja se teško lijepi wrap folija, a također i za karoseriju postoji tekuća folija od 5l.
Za zaštitu karoserije i to prvenstveno terenaca u ponudi imaju Foliatec Hard Rock Liner, a za zaštitu laka transparentnu foliju – Foliatec Paint Protection.
Karbonska folija za unutrašnju plastiku automobila – Foliatec cockpit design uljepšat će unutrašnjost vašeg vozila.
Za ispušne cijevi automobila tu je Foliatec Exhaust pipe 2C Spray – 2k boja koja daje moderan izgled, kao kod novih automobila, u crnoj sjajnoj i srebrnoj metalik sjajnoj nijansi. Tvrtka Foliatec Hrvatska posjetiteljima će predstaviti i Foliatec brake caliper lacquer set – set za bojanje kočionih čeljusti, sve što vam je potrebno za uradi sam – boja, utvrđivač, brake cleaner, žičana četka, kist… velika paleta boja + neon boje.
Tvrtka Linea iz Ivanić Grada naš je stalni pratitelj na Wrap natjecanjima. Iz svoje bogate ponude posjetiteljima će predstaviti širok asortiman materijala za obljepljivanje vozila, ali i razne folije koje se mogu koristiti u arhitekturi, odnosno na vanjskim i unutarnjim dijelovima zgrada. Također će predstaviti Skyfol BabyGuard – foliju za zatamnjivanje stakala koja ima 95% refleksiju IR zraka. Ta folija 25% smanjuje emisiju temperature u vozilu.
Od folija koje se koriste u arhitekturi, za interijere i eksterijere, predstavit će također Skyfol folije. Osim folija, predstavit će i sve alate raznih proizvođača koji su potrebni kako bi se napravila aplikacija koja će kod vas izazvati “wow efekt”.
Od američkog proizvođača STEK posjetitelji će moći vidjeti PPF foliju (Paint Protection film) koja će se lijepiti na prednji branik vozila. Ova folija ima zaštitni nano sloj koji ima jaku mehaničku otpornost, a lagano se održava. U suradnji s Lineom, na ABWS eventu u Zagrebu će prisustvovati obučeni trener iz Mađarske koji će zainteresiranima pokazati kako na najbolji mogući način oplemeniti svoje poslovanje.
Tvrtka Reply j.d.o.o. iz Podstrane relativno je mlada tvrtka na hrvatskom tržištu, osnovana je 2016. godine, a glavna im je djelatnost distribucija kvalitetnog ručnog alata proizvedenog uglavnom u Europi, po najvišim standardima kvalitete i ergonomije. Distribuiraju alate brendova koji do sada nisu bili prisutni na tržištu Hrvatske i regije.
Na AB Wrap Star natjecanju u Zagrebu tvrtka Reply j.d.o.o. predstavit će jedan od brendova koje distribuiraju, a to je japanski sinonim za oštrinu i precizno rezanje – Olfa. Ovi proizvodi se projektiraju, razvijaju i proizvode isključivo u Japanu.
Najpoznatija oštrica koju prepoznaju profesionalci diljem svijeta je Excel Black, duplo oštrija oštrica crne boje prikladna za rezanje najčvršćih materijala i oblika. Olfa skalpele rado koriste amateri za svoje hobi uratke i profesionalci za najzahtjevnije aplikacije rezanja folija, kartona, gips ploča, električnih kabela, grafičkih radova …
Predstavnici tvrtke Reply j.d.o.o. vas pozivaju da ih posjetite na AB Wrap Star natjecanju i uvjerite se u kvalitetu njihovih alata, a trećeplasiranog natjecatelja tvrtka Reply će nagraditi s noževima i oštricama u vrijednosti 300,00 kn.
Tvrtka Trgo fortuna d.o.o. više od 20 godina oprema tiskare u široj regiji tiskarskim pločama, bojama, folijama i ostalim repromaterijalima za ofset. Njihovi mnogobrojni partneri ističu veliki lager i promptne isporuke te pouzdanost i susretljivost kao glavne prednosti TF-e.
Zastupstvom tvrtki Decal i Frimpeks obogatili su svoju ponudu kvalitetnim vinilima (removable, blockout), laminacijama (3 godišnja s UV zaštitom), One Way Vision folijama i papirom (150 i 180 gr).
Posebno ističu vinile s ljepilima na vodenoj bazi, u skladu s modernim ekološkim standardima te, kao novost na našem tržištu, plastične alke za banere. Za razliku od uobičajenih metalnih alkica, plastične se odlikuju nizom prednosti – transparentna izvedba čini ih gotovo nevidljivima, ne hrđaju, postojane su čvrstoće te potpuno ekološki prihvatljive zbog mogućnosti recikliranja.
Uz kvalitetne alkice za banere u ponudi su i strojevi za apliciranje alkica – od ručnih, poluautomatskih do automatskih.
TFD će na ABWS eventu u Zagrebu predstaviti proizvodni program za signmakere, španjolske tvrtke Plast Grommet: skalpele i rezače za forex ploče, spužve Squeegees (raznih dimenzija i tvrdoća), magnete, rukavice, torbice za alat, kao i komplete torbica s BASIC ili PRO setovima.
Tvrtka Manus Dei d.o.o. nedavno je sklopila ugovor o zastupstvu KPMF folija za tržište Hrvatske i Slovenije s tvrtkom Car Foil Shop iz Beograda tako da će fokus njihova predstavljanja u Zagrebu biti te iste folije koje je tržište jako dobro prihvatilo.
U svojoj ponudi imaju sve vrste auto folija, PVC folije 3D Carbon, 2D Carbon, mat, sjajne, brušeni aluminij, krom i mnoge druge, a osim za wrap automobila koriste se u interijerima i nautici jer ih odlikuje vrhunska kvaliteta, velika rastezljivost, izražena 3D tekstura i atraktivni uzorci. Osim navedenih, u svojoj ponudi imaju i folije za građevinska stakla, izloge, folije za prozorska stakla stambenih i poslovnih prostora kao što su pjeskarene folije, perforirane, sigurnosne pancir folije, protu-provalne i ogledalo folije. Tu su i ENFOL folije koje služe za zatamnjivanje stakala. Novost u poslovanju ove tvrtke je i Car Foil Shop-web shop putem kojeg možete naručiti sve materijale koji su vam potrebni kako bi vaša wrap aplikacija privukla pozornost.
Njemačka tvrtka MR Moebes & Ratajczak OHG također će sudjelovati na ABWS natjecanju u Zagrebu. U svojoj ponudi imaju predloške za dizajn i izradu natpisa za vozila s točnim mjerama svakog pojedinog vozila.
Prilikom korištenja dizajna sva vozila su crtana s 5 različitih pozicija u mjerilu 1:20. Spremna su za korištenje s najčešćim grafičkim programima poput CorelDrawa, Illustratora, Photoshopa ili za korištenje na iPadu. Baza se sastoji od različitih kategorija vozila, od osobnih vozila, malih dostavnih vozila, SUV-ova, kombi vozila, kamiona i autobusa. Sva vozila sadrže i vrlo sitne detalje poput poklopca za gorivo, lajsni, antena….
Uz Mr-clipart dizajne uštedjet ćete dosta vremena jer nećete raditi izmjeru vozila, a izbjeći ćete i greške koje se mogu dogoditi kod nepreciznih mjerenja. Samim time ćete izbjeći trošak ponovnog ispisa.

AB Wrap Star program, Srijeda, 12. 9. 2018. 

AB Wrap Star natjecanje

09:30 – 12:45 Wrap Star Cup – Eliminacijski dio – prvi krug
14:00 – 16:45 Wrap Star Cup – Eliminacijski dio – drugi krug

AB Wrap Star edukacijski i praktični dio

10:00 – 13:00 LLumar Tinting Cup
13:00 – 16:00 LLumar Tinting Cup – Polufinale / Finale
16:30 LLumar Tinting Cup – Proglašenje pobjednika

12:00 – 12:30 Lijepljenje KPMF printabilne cast folije sa cast mat laminacijom, Andrej Tomljenović, Manus Dei d.o.o.
12:30 – 13:00 Lijepljenje KPMF paint protection prozirne folije, Andrej Tomljenović, Manus Dei d.o.o.
13:00 – 13:30 Skyfol BabyGuard, Peter Veres, Skyfol
13:30 – 14:00 Skyfol – instalacija prozorske folije – rješavanje problema, Tibor Zámbó, Skyfol
14:00 – 14:30 STEK – nove PPF tehnologije, Peter Veres, Skyfol
14:30 – 15:00 STEK PPF rješavanje problema – demo instalacija, 
Tibor Zámbó, Skyfol 
16:30 – 18:30 Epson After work Beer Party

 

AB Wrap Star program, Četvrtak, 13. 9. 2018. 

AB Wrap Star natjecanje

10:00 – 13:00 Wrap Star Cup – Polufinale
14:00 – 16:45 Wrap Star Cup – Finale
17:00 – 17:30 Wrap Star Cup – Proglašenje pobjednika

AB Wrap Star edukacijski i praktični dio

11:00 – 11:30 3M folije – Vaše rješenje, Digital Partner
11:30 – 12:30 Avery Dennison folije premium kvaliteteVera Vojtiskova, Avery Dennison
12:30 – 13:00 Plastične i tekuće folije, Veljko Haler, Foliatec
13:00 – 13:20 Olfa sklapeli i noževi,  Otokar Kohout, Reply
13:20 – 13:50 Zašto su potrebne folije, Nikola Laća, LLumar Hrvatska – Soltereo d.o.o.

Sponzor tiska:Sponzor folija