Krajem svake godine, već 18 godina zaredom, Pantone Color Institute odabire boju godine, odnosno jednu nijansu za koju smatra da će obilježiti sljedećih 12 mjeseci i biti glavna smjernica u određivanju globalnih trendova u različitim sferama djelovanja, prije svega u dizajnu, kako u modnom tako i u industriji interijera i dekora.
Za boju 2019. godine Pantone je proglasio Living Coral, tzv. živu koraljnu (Pantone 16-1546). Živahna, a opet blaga, Pantone 16-1546 Living Coral okružuje toplinom, pruža udobnost i daje poticaj u okruženju koje se stalno mijenja.
Privlačna priroda Pantone 16-1546 Living Coral pozdravlja i potiče radost,  simbolizirajući našu urođenu potrebu za optimizmom i radosnim potragama, Pantone 16-1546 Living Coral utjelovljuje našu želju za razigranim izrazom.
Predstavljajući spoj modernog života, Living Coral je boja koja se pojavljuje u našem prirodnom okruženju dok u isto vrijeme prikazuje živu prisutnost u društvenim medijima. U svom veličanstvenom, ali nažalost neuhvatljivom prikazu pod morem, ova živahna i pjenušava boja očarava oko i um. Ležeći u središtu našeg prirodno živog i kromatskog ekosustava, Pantone Living Coral podsjeća na to kako koraljni grebeni pružaju utočište raznolikom kaleidoskopu boje.
Modni dizajneri već su je ubacili u svoje nove proljetne kolekcije, a i u svijetu dizajna interijera već je prihvaćena jer utječe na podizanje atmosfere i dobrog raspoloženja.